Top Intervention     Begeleiding, Training & Therapie


  George van Veen 

George van Veen geboren 11 mei 1959 te Amsterdam. Opgeleid als HBO Maatschappelijk werker. George heeft ruim 13 jaar bij het Ministerie van Justitie gewerkt. Eerst als behandeltherapeut in een jeugdinrichting, later is hij gaan werken als docent/ trainer bij het opleidingsinstituut van Justitie. Daarnaast is hij rijkserkend vechtkunst leraar met dangraden in de diverse vechtsport disciplines.
Een aantal jaren geleden heeft hij de driejarige opleiding en het basisjaar en verdiepingsjaar van de Energetische opleiding gevolgd bij het ITIP. Sinds een aantal jaren word hij binnen het ITIP regelmatig ingezet als freelance gevechtstrainer binnen de diverse opleidingen. Wat hem boeit in het werk is omgaan met de kracht en tegenkracht van de mensen en hen te laten kennis maken met het strijden op het scherpst van de snede op een liefdevolle manier.

George heeft jarenlang zelfstandig een sportcentrum geleid en geeft nu als zelfstandig trainer/coach en Therapeut individuele therapie sessies aan alle leeftijdsgroepen. George heeft hierin een samenwerkingsverband met collega psycholoog mevr. Drs. R. Roelants. Tevens heeft hij ook een samenwerkingsverband met Re-Activate, een instelling die specialistische GGZ-zorg levert, uitgevoerd door zorg-professionals ten behoeve van mensen met psychische en psychiatrische aandoening(en).

Volgens George is geen enkele kijk op de probleemoplossing zaligmakend en kunnen een gezonde ontwikkeling en een goede aanpak van persoonlijke problemen op verschillende gebieden, soms tegelijkertijd, aangepakt worden. Van psychotherapie tot het volgen van een dieet. Van meditatie tot emotioneel lichaamswerk. Steeds dient er op gelet te worden dat de methode geen doel op zich wordt.